Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




Zapiekanka tostowa a la tort grzybowy


Składniki:

- 1 chleb tostowy,
- 1 twarożek smakowy z czosnkiem i cebulą,
- 1 twarożek smakowy z pomidorami i bazylią,
- 1 twarożek smakowy grzybowy,
- 4 pomidory,
- 2 cebule,
- 20 dag grzybów suszonych wcześniej namoczonych lub świeżych - usmażonych,
- 10 dag startego żółtego sera,
- 2 łyżki oleju.


Wykonanie:

Żaroodporną podłużną formę posmarować olejem, ułożyć warstwę chleba, przesmarować 1 rodzajem serka np. z czosnkiem i cebulą, na to położyć przesmażoną cebulę i część grzybów, na to warstwa chleba, na to 2 rodzaj twarożku np. z pomidorami, na to plasterki pomidorów, na to warstwa chleba, na to twarożek grzybowy, na to 2 część grzybów, na to wszystko ser starty.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać, aż rozpuści się ser i trochę przyrumieni.

Można podawać z surówką lub z sałatą, keczupem lub majonezem.


Autor: Małgorzata Piotrowicz
Foto: Awokado / Kobieta.pl