Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




Włoska bruschetta pod kurkową pierzynką


Składniki:

- szalotka bądź świeża mała cebulka,
- 350 g świezych kurek,
- 2 łyżki oleju,
- 1/2 opakowania ziół prowansalskich,
- pieczywo typu bagietka lub ciabata,
- 2 ząbki czosnku,
- natka pietruszki,
- sól i pieprz.


Wykonanie:

Drobno pokrojoną cebulkę szalotkę oraz grzybki podsmazyc i lekko podusić, dodac sól i pieprz. Bagietkę pokroić ukośnie w grube kromki, posmarować z wierzchu wyciśnietym czosnkiem podpiec w tem 200stopniu, nałożyć kurki posolić, popieprzyć, posypać pietruszką. Podawać gorące.

Autor: Agnieszka Korcz