Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




Sałatka grzybowa - przepis nr 4


Składniki:

- grzyby,
- marchew,
- cebula
- pieprz, sól,
- olej.


Wykonanie:

2 kg grzybów (jakiekolwiek posiadamy) pokrojonych w paski gotujemy w słonej wodzie. Pół litra oleju rozgrzać, wrzucić do niego 75 dag marchwi startej na tartce. Dodać 75 dag cebuli pokrojonej w ćwierć talarki. Dusić do miekkości. Ugotowane i odcedzone grzyby dodać do marchwi i cebuli, następnie dodać słoiczek koncentratu pomidorowego a także sól pieprz i inne przyprawy ( według gustu) do smaku. Jeszcze chwile dusić, troche przestudzić. Rozłożycć w słoiki. Wekować 30 minut.


Autor: Anna Żebrowska