Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




Rolada z grzybami


Składniki:

- wafle andruty,
- 50 dag ugotowanych ziemniaków,
- 25 dag obgotowanych leśnych grzybów,
- cebula,
- olej,
- przyprawy (pieprz, sól),
- jajko,
- bułka tarta.


Wykonanie:

Posiekaną cebulkę zeszklić na oleju, dodać pokrojone grzyby. Poddusić. Połączyć z gorącymi ziemniakami (można szybko zmielić przez maszynkę do mięsa) .Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jeszcze ciepłą masę rozprowadzić na andrutach, poczekać kilka minut aż wafle zmiękną i zwinąć ciasno rolady. Odstawić do lodówki do zgęstnienia.
Pokroić roladę w ukośne plastry. Panierować je w jajku i bułce
tartej. Smażyć aż się zarumienią. Podawać z surówką.


Autor: Małgorzata Ziółkowska