Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




Pieczarki faszerowane jajecznicą


Składniki:

- 10 dużych pieczarek,
- 1 mała cebula,
- 1 jajko,
- sól, pieprz,
- plej do smażenia,
- posiekany cienki szczypiorek – do dekoracji.


Wykonanie:

Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i odcinamy trzonki. Kapelusze podsmażamy na oleju, a w między czasie siekamy drobno cebulę i trzonki, a następnie wrzucamy na osobną patelnię. Zarówno kapelusze, jak i trzonki przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy cebula się już zeszkli, wbijamy na patelnię jajko i przygotowujemy jak jajecznicę. Gotowym farszem nadziewamy kapelusze. Całość przyzdabiamy posiekanym szczypiorkiem.


Autor: Barbara Nowacka