Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?


« Powrót do aktualności (2126)

Zaskocz podniebienia mistrzów i wygraj!



09-08-2011


„Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure” to nowy konkurs marki Mercure odbywający się na Facebooku. Entuzjaści gotowania – amatorzy i profesjonaliści mogą współtworzyć zimową kartę menu we wszystkich 13 hotelach Mercure w Polsce.


Jury oceni zarówno smak, wygląd oraz oryginalność potrawy i wybierze najlepszą zimną przystawkę, która potem przez cały sezon zimowy będzie serwowana w restauracjach hoteli Mercure. Twórca najlepszego dania otrzyma w nagrodę także voucher na weekendowy pobyt dla 2 osób w hotelu Mercure. Przepisy na autorskie dania należy wysyłać przy użyciu strony www.facebook.com/AccorhotelsPolska.


Celem konkursu jest wybór najciekawszego dania na zimną przekąskę, która będzie serwowana gościom hotelowym. Nie jest to łatwe zadanie – potrawa ta powinna być inspirowana kuchnią polską i oparta tylko o naturalne składniki najwyższej jakości dostępne w kraju. Danie nie tylko ma być smaczne i ładnie się prezentować - musi mieć także walory odżywcze na poziomie 450 kcal. Twórca przepisu powinien także uwzględnić aspekt techniczny – trzeba je w krótkim czasie przygotować w kuchni hotelowej w skali wielu porcji.


Fantazję kucharzy ogranicza także szacunkowy koszt 1 porcji – maksymalnie 15 zł netto. Jak widać, nie jest łatwo „zaskoczyć podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure”. Jury, złożone z m.in. z Szefów Kuchni i Dyrektorów hoteli Mercure, będzie krytycznie oceniać wszystkie przepisy. Nadesłana propozycja powinna zawierać dokładny spis składników oraz opis przygotowania, a zdjęcie gotowej potrawy uatrakcyjni zgłoszenie.


- Zapraszamy do wspólnej zabawy wszystkich, których pasją jest gotowanie – nasz konkurs to dobry sposób, by sprawdzić swoje kulinarne talenty i zweryfikować gastronomiczne fantazje. Autorski przepis we wszystkich kartach menu w 13 hotelach Mercure w Polsce to wyjątkowe wyróżnienie dla kucharza – amatora, czy też profesjonalisty – zachęca do udziału w konkursie Anna Krupa-Cristescu, Mercure Brand Manager Grupy Hotelowej Orbis.


Źródło: Informacja prasowa


Komentujesz: Zaskocz podniebienia mistrzów i wygraj!

Wpisz komentarz

Zamknij to okno
Tylko zalogowani użytkownicy mogą wystawiać komentarze

Fotogaleria: Galeria artykułu



Tagi: hotele, konkurs kulinarny, hotel orbis, hotel mercure


Wasza ocena:


Wyślij link do znajomego!

Zamknij to okno
Prześlij poniższy link do znajomego najwygodniejszą dla Ciebie formą :


Wasze komentarze

Skomentuj artykuł


    Jeszcze nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Zgłoś nadużycie