Zaskocz podniebienia mistrzów i wygraj!
09-08-2011
„Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure” to nowy konkurs marki Mercure odbywający się na Facebooku. Entuzjaści gotowania – amatorzy i profesjonaliści mogą współtworzyć zimową kartę menu we wszystkich 13 hotelach Mercure w Polsce.
Celem konkursu jest wybór najciekawszego dania na zimną przekąskę, która będzie serwowana gościom hotelowym. Nie jest to łatwe zadanie – potrawa ta powinna być inspirowana kuchnią polską i oparta tylko o naturalne składniki najwyższej jakości dostępne w kraju. Danie nie tylko ma być smaczne i ładnie się prezentować - musi mieć także walory odżywcze na poziomie 450 kcal. Twórca przepisu powinien także uwzględnić aspekt techniczny – trzeba je w krótkim czasie przygotować w kuchni hotelowej w skali wielu porcji.
Fantazję kucharzy ogranicza także szacunkowy koszt 1 porcji – maksymalnie 15 zł netto. Jak widać, nie jest łatwo „zaskoczyć podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure”. Jury, złożone z m.in. z Szefów Kuchni i Dyrektorów hoteli Mercure, będzie krytycznie oceniać wszystkie przepisy. Nadesłana propozycja powinna zawierać dokładny spis składników oraz opis przygotowania, a zdjęcie gotowej potrawy uatrakcyjni zgłoszenie.
- Zapraszamy do wspólnej zabawy wszystkich, których pasją jest gotowanie – nasz konkurs to dobry sposób, by sprawdzić swoje kulinarne talenty i zweryfikować gastronomiczne fantazje. Autorski przepis we wszystkich kartach menu w 13 hotelach Mercure w Polsce to wyjątkowe wyróżnienie dla kucharza – amatora, czy też profesjonalisty – zachęca do udziału w konkursie Anna Krupa-Cristescu, Mercure Brand Manager Grupy Hotelowej Orbis.
Źródło: Informacja prasowa
Wpisz komentarz
Zamknij to okno