Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?


« Powrót do aktualności (2126)

Premiera nowego menu w Hotelu Orbis Gdynia



22-01-2011


Restauracja Hotelu Orbis Gdynia 22 stycznia 2011 roku wprowadza nowe menu, inspirowane podróżami po Europie oraz rejsami po morzach. W karcie dań znaleźć można silne wpływy kuchni śródziemnomorskiej. Królują tu potrawy z ryb, ciekawie też zostały przyrządzone mięsa oraz sezonowe zupy.


Karta dań jest zmieniana w hotelu co najmniej 2 razy do roku, uwzględniając najnowsze trendy kulinarne, pory roku oraz sugestie gości. Najnowsze zimowe menu w sposób ciekawy łączy tradycyjne smaki kuchni polskiej z egzotycznymi aspektami nowoczesnej kuchni międzynarodowej.


Hotel zaprasza do restauracji nie tylko gości hotelowych, ale też mieszkańców Trójmiasta i turystów. Od lat restauracja jest ulubionym miejscem uczestników Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni oraz gwiazd polskiego kina, którzy doceniają kuchnię i niepowtarzalny charakter tego miejsca.


W nowym menu najbardziej reprezentacyjnym daniem jest sola w sosie z szyjek rakowych podana z makaronem z sepią z czarnej mątwy. „To nie tylko smaczne danie, ale także spektakularne - połączenie delikatnego fileta z soli gotowanego w śmietanie z szyjkami rakowymi. Podanie tego dania z czarnym makaronem daje niesamowity kontrast wizualny” – potwierdza dumnie Tomasz Kaniewski, Szef Kuchni w Hotelu Orbis Gdynia.


Zwieńczeniem nowej karty są desery – słodkie szaleństwa Szefa Kuchni, który szczególnie poleca kompozycję lodów z gorącą konfiturą malinową.


Źródło: Informacja prasowa


Komentujesz: Premiera nowego menu w Hotelu Orbis Gdynia

Wpisz komentarz

Zamknij to okno
Tylko zalogowani użytkownicy mogą wystawiać komentarze

Fotogaleria: Galeria artykułu



Tagi: gdynia, hotel orbis, nowe menu


Wasza ocena:


Wyślij link do znajomego!

Zamknij to okno
Prześlij poniższy link do znajomego najwygodniejszą dla Ciebie formą :


Wasze komentarze

Skomentuj artykuł


    Jeszcze nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Zgłoś nadużycie