Premiera nowego menu w Hotelu Orbis Gdynia
22-01-2011
Restauracja Hotelu Orbis Gdynia 22 stycznia 2011 roku wprowadza nowe menu, inspirowane podróżami po Europie oraz rejsami po morzach. W karcie dań znaleźć można silne wpływy kuchni śródziemnomorskiej. Królują tu potrawy z ryb, ciekawie też zostały przyrządzone mięsa oraz sezonowe zupy.
Hotel zaprasza do restauracji nie tylko gości hotelowych, ale też mieszkańców Trójmiasta i turystów. Od lat restauracja jest ulubionym miejscem uczestników Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni oraz gwiazd polskiego kina, którzy doceniają kuchnię i niepowtarzalny charakter tego miejsca.
W nowym menu najbardziej reprezentacyjnym daniem jest sola w sosie z szyjek rakowych podana z makaronem z sepią z czarnej mątwy. „To nie tylko smaczne danie, ale także spektakularne - połączenie delikatnego fileta z soli gotowanego w śmietanie z szyjkami rakowymi. Podanie tego dania z czarnym makaronem daje niesamowity kontrast wizualny” – potwierdza dumnie Tomasz Kaniewski, Szef Kuchni w Hotelu Orbis Gdynia.
Zwieńczeniem nowej karty są desery – słodkie szaleństwa Szefa Kuchni, który szczególnie poleca kompozycję lodów z gorącą konfiturą malinową.
Źródło: Informacja prasowa
Wpisz komentarz
Zamknij to okno