Noc Restauracji - przez żołądek do serca
17-03-2012
Noc Restauracji to nowy projekt propagujący turystykę kulinarną. 25 maja, od godziny 20.00 do 4.00, jednocześnie w Białymstoku, Poznaniu i Gdyni mieszkańcy i turyści będą mogli poznać bliżej to, co najlepsze w ofercie lokalnych restauracji. Imprezę uświetnić mają pokazy kulinarne, konkursy, a przede wszystkim specjalne nocne menu przygotowane na tę okazję przez szefów kuchni.
W ramach wydarzenia restauracje przygotują wyjątkowe pokazy, które pozwolą odwiedzającym je gościom zobaczyć „od kuchni” tajniki pracy ich szefów. Ceny menu w każdej restauracji we wspomnianą noc zostaną obniżone o od 25 do 50 proc. Aby każdy chętny mógł spróbować wielu dań i odwiedzić jak największą ilość lokali, będą one otwarte do godziny 4.00 nad ranem.
Pokazy w poszczególnych restauracjach będą odbywały się wedle ustalonego wcześniej harmonogramu, dzięki czemu uczestnicy Nocy Restauracji będą mogli gościć w kilku wybranych przez siebie miejscach. Godziny pokazów we wszystkich uczestniczących w akcji lokalach zostaną opublikowane na stronie internetowej wydarzenia - www.nocrestauracji.pl oraz na Facebooku.
Aktywni uczestnicy Nocy Restauracji otrzymają kartę „Nocnego Łowcy” dokumentującą zamówione dania. Po skosztowaniu specjałów czterech restauracji i otrzymaniu czterech pieczątek karta zostanie wymieniona na kartę rabatową działającą przez okres roku (rabat 10 proc.) w restauracjach biorących udział w akcji.
Na gości restauracji 25 maja będą czekały konkursy z nagrodami, wśród których znajdą się ufundowane przez Stena Line rejsy z wyżywieniem z cyklu – „Szwecja w Jeden Dzień”.
Inicjatorem Nocy Restauracji jest firma Landbrand oraz miasta założyciele.
Źródło: dziennikturystyczny.pl
Wpisz komentarz
Zamknij to okno