Festiwal Kuchni Greckiej podczas EuroGastro 2013
13-03-2013
XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to szansa dla młodych, utalentowanych kucharzy do sprawdzenia swoich umiejętności w konkursach towarzyszących VIII Festiwalowi Kuchni Greckiej oraz V Festiwalowi Carvingu. Oba wydarzenia odbędą się pierwszego dnia targów EuroGastro, tj. 20 marca 2013 r.
Towarzyszący Festiwalowi Greckiemu konkurs skierowany jest do kucharzy pracujących w restauracjach w Polsce i zagranicą. Mogą oni posiadać dowolny stopień w hierarchii zawodowej. W konkursie, którego tegorocznym tematem przewodnim jest polędwica jagnięca, weźmie udział 12 wcześniej zakwalifikowanych uczestników. Uczestnicy będą dysponowali 1 godziną na przygotowanie dań oraz dodatkowymi 10 minutami na rozłożenie produktów i drobnego sprzętu.
V jubileuszowa edycja Polskiego Festiwalu Carvingu to okazja do poznania sztuki dekorowania potraw i stołów fantazyjnie rzeźbionymi owocami i warzywami. W tym wydarzeniu zmierzy się 9 wcześniej zakwalifikowanych uczestników, którzy w trakcie 2 godzin stworzą dzieła inspirowane Dniem Kobiet i Walentynkami. Obowiązkowymi produktami będą: dynia, arbuz, melon żółty oraz melon cantelupa.
XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się 20 marca 2013 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Wpisz komentarz
Zamknij to okno