Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




Leczo z grzybami


Składniki:

- 1 kg grzybów,
- sól,
- czerwona, zielona i żółta papryka,
- cebula,
- 2 pomidory,
- ok. 100 ml oleju.


Wykonanie:

Cebulę i grzyby kroimy w cienkie plasterki, pomidory na cząstki. Paprykę kroimy w grubą kostkę. Na mocno rozgrzanej patelni należy zeszklić cebulę. Wrzucamy grzyby i paprykę. Mieszając smażymy kilka minut na silnym ogniu. Dodajemy sól i pieprz. Zmniejszamy płomień i dusimy ok. 25 minut.
Na ok. 5 minut przed końcem duszenia, dodajemy pomidory.
Gotowe leczo ponownie przyprawiamy. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.


Autor: Ewelina Ponińska
Foto: Rua Castilho / Kobieta.pl