Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




Lasagne z pieczarkami


Składniki:

- 1 opakowanie lasagne,
- 1 puszka pomidorów,
- 20 dkg pieczarek,
- 20 dkg żółtego sera,
- oregano,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- 4 pomidory,
- sól, pieprz,
- kilka listów świeżej bazylii.


Wykonanie:

Lasagne podgotować w lekko osolonej wodzie, odsączyć. Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, podrumienić na oliwie. Dodać pomidory, zamieszać, przyprawić solą, pieprzem i oregano, poddusić. Ser zetrzeć na tarce, trochę pokroić na plasterki. Żaroodporne naczynie natłuścić oliwą, układać na przemian lasagne, sos pomidorowy i ser żółty. Na wierzch położyć plastry pomidorów, przykryć kawałkami sera. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.


Autor: Emilia Latecka