Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




Kurki z pomidorami


Składniki:

- ½ kg kurek,
- ½ kg pomidorów,
- 2 duże cebule,
- ¼ szklanki oleju,
- sól,
- mielona papryka,
- 1/3 szklanki śmietany,
- natka pietruszki.


Wykonanie:

Grzyby oczyścić, umyć, duże pokroić, dodać sparzone wrzątkiem obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory oraz obrane i drobno pokrojone cebule. Dusić na oleju na małym ogniu pod przykryciem ok. ½ godziny. Grzyby posolić, dodać nieco ostrej papryki i dużo siekanej natki pietruszki oraz śmietanę. Podawać do wypieczonego na sypko ryżu.


Autor: Krystyna Hembel
Foto: Urodaizdrowie.pl