W góry, ale gdzie :)

W góry, ale gdzie :)

Postprzez birgitte » Poniedziałek, 18 Lipiec 2011, 12:06

Witam!
Mam 20 lat i razem z moim chłopakiem wybieramy się w góry. Jest to nasz pierwszy wspólny wyjazd, dlatego zwracam się z prośbą do tych już doświadczonych :) W jakie góry i do jakiej miejscowości możemy się wybrać, żeby nie tylko chodzić godzinami po górach, ale też zobaczyć coś ciekawego i spędzić miło czas? Dodam, że planujemy wyjazd dopiero we wrześniu, więc dochodzi problem, gdzie jeszcze w tym miesiącu się coś dzieje? Byłabym wdzięczna za doradzenie i propozycje :)
birgitte

Dołączenie: Sobota, 22 Styczeń 2011, 21:10

Re: W góry, ale gdzie :)

Postprzez niktinny » Poniedziałek, 01 Sierpień 2011, 21:45

ja byłam teraz ze swoim w Bieszczadach, gdzie nocowaliśmy w Polańczyku, i w Beskidzie Żywieckim - z noclegiel w Ustroniu. Wybraliśmy pole namiotowe. w obu miejscach można pochodzić i pozwiadzac, a niekoniecznie sie meczyć całodzienną wspinaczką
niktinny

Dołączenie: Poniedziałek, 01 Sierpień 2011, 21:35

Postprzez karolekck » Środa, 07 Wrzesień 2011, 19:18

hej :) jeśli jeszcze wyjazd jest przed Wami to proponuję Wam wyjazd w nasze Tatry, ja w tym roku byłem z dziewczyną 2 razy w miejscowość Małe Ciche koło Zakopanego i tam jest naprawdę super. Jest to mała i spokojna miejscowość, położona blisko Zakopanego, więc można zarówno pochodzić po górach (bezpośrednio stamtąd można wyruszyć na niektóre szlaki), jak i wybrać się do AQUA PARKU, czy też basenów termalnych, na Krupówki itp. :) w każdą pogodę można sobie znaleźć jakieś ciekawe zajęcie, a nocleg znajdzie się z dnia na dzień, jeśli jesteście zainteresowani to mogę Wam podać fajne miejsce na pobyt, jest tam boisko do Siatkówki, grill, piłkarzyki, pokoje z łazienkami, blisko do przystanku, czysto i tanio :) pozdrawiam.
karolekck

Dołączenie: Środa, 07 Wrzesień 2011, 19:11

Postprzez margolka199 » Sobota, 17 Wrzesień 2011, 19:46

hej polecam Zakopane, jest tam naprawde super, sa piekne widoki, mozna tam spędzić swój wolny czas wędrując górskimi szlakami, wybierając się na wycieczkę rowerową. Napewno znajdziesz tam jakiś wygodny pensjonat, hotel gdzie mozecie się zatrzymac jest tego masa wystarczy poszukac w ogloszeniach. naprawde warto tam pojechac i wydac troszke kasy na tak wspaniałe widoki.
margolka199

Dołączenie: Sobota, 17 Wrzesień 2011, 19:34

Postprzez mloda2011 » Czwartek, 06 Październik 2011, 19:46

Witam, polecam wszystkim Beskidy. Co roku z dziećmi jeździmy do Zawoi. Jest to miejscowość leżąca u stóp Babiej Góry 1725 m (najwyższy szczyt w Beskidach) nad rzeką Skawicą. Ze szczytu "Diablak" piękne widoki na TATRY.
mloda2011

Dołączenie: Czwartek, 06 Październik 2011, 19:31

Postprzez pchelka » Środa, 19 Październik 2011, 12:26

Ja polecam miejscowość Sucha Beskidzka,pierwszy raz byłam tam jako mała dziewczynka na koloniach i teraz czesto tam wracam,wraz ze swoimi dziecmi,pomimo,że mieszkamy na drugim krańcu Polski. Miejsowosc lezy na skraju Beskidu Makowskiego i Żywieckiego.Sucha posiada wiele walorów krajobrazowych,które są duzym atutem tego nieiwelkiego miasta. Dogodne położenie niedaleko Krakowa,Żywca i Zakopanego oraz możliwość wypadu w okoliczne Beskidy przyciagaja wiele turystów,bo zarazem mozna wyskoczyć do większych miast lub zaszyc sie poprostu w Suchej Beskidzkiej zdaleka od codziennego zgiełku i hałasu. Co ważne w mieście wyznaczony jest szlak krajoznawczy, który prowadzi do najciekawszych zabytków. Z pewnością znajdziecie tam jakiś pensjonatw którym bedziecie nocować i cieszyć się swoją obecnościa.
pchelka

Dołączenie: Środa, 19 Październik 2011, 11:51

Postprzez szufi » Czwartek, 20 Październik 2011, 17:25

ja bardzo lubie góry, często tam jeżdze i milo wspominam tam czas... Piekny krajobraz, cisza zwierzetato wszystkoz apiera dech w piersiach... Polskie góry sa bardzo dobre na wspolny wypad z chlopakiem, polecam bieszczady, duzo szlakow ktore naprawde sa przjemne i mozna tam wypoczac na calego. Bylem w zakoapenm ale nie wspominam dobrze hehe niezle kasiorke tam dra,bardzo duzo stracilem wtedy kaski, ale gory naprawde fajne, szczerze mowiac gory gorami ale towarzystwo jak bedize bardzo dobre to chyba kazde gory beda mile wspominane
szufi

Dołączenie: Czwartek, 20 Październik 2011, 17:05

Postprzez pinezkaB » Poniedziałek, 24 Październik 2011, 13:13

a ja polecam Karpacz i wszytkie okoliczne wzgorza i pagórki ze Śniezka na czele oczywiscie;) duzo atrakcji fajne trasy o róznym stopniu trudnosci noclegi tez w dobrej cenie można znaleźć:)polecam:)
pinezkaB

Dołączenie: Poniedziałek, 24 Październik 2011, 13:06

Postprzez juzek » Czwartek, 05 Styczeń 2012, 20:58

Tatry oczywiście :) Przełęcz między kopami. Sarnia skałka , myślenickie turnie, orla perć, morskie oko i wiele wiele więcej. Tatry są piękne i warto się wybrać. A i po stronie słowackiej jest duużo mniej ludzi :)
juzek

Dołączenie: Czwartek, 05 Styczeń 2012, 20:50

Postprzez emilka2k » Poniedziałek, 16 Styczeń 2012, 17:48

Ja byłam kiedyś z klasą w Wiśle.
Jest tam dużo ciekawych pensjonatów.
Nie pamiętam jak nazywał się ten pensjonat
w którym byłam, ale było tam duże ognisko i
plac zabaw. Jeśli masz dzieci to może byś to
przydatne.Było tam również boisko do piłki
nożnej i do siatkówki. Serdecznie polecam :D
emilka2k