rowerem nad morze

rowerem nad morze

Postprzez Gość » Czwartek, 16 Kwiecień 2009, 11:37

Mam zamiar dokonac zakupu nowego sprzętu na letnia wyprawę, a mianowicie rower trekkingowy na tego typu eskapady. Jednak zastanawiam się nad mozliwością dokonania przekształcenia górskiego własnie na trekkingowy. Czy taka zmiana jest rozsądna z punktu widzenia ekonomicznego? Czy tez lepiej nie warto zaprzątac sobie głowy???
Może ktos z Was orientuje sie nieco w tym temacie?!;) Bardzo proszę o wskazówki i ewentualnie o rozwianie moich wątpliwości;)
Gość

Re: rowerem nad morze

Postprzez muminek » Piątek, 28 Styczeń 2011, 07:46

Lepiej zakup nowy rower, przerabianie może być nieopłacalne i jeszcze nie wiadomo co z tego wyniknie .

http://alejka.pl/c/rowery-i-akcesoria.html
muminek

Dołączenie: Piątek, 28 Styczeń 2011, 07:38

Postprzez Filip-Golarz » Poniedziałek, 31 Styczeń 2011, 09:46

...z drugiej strony takie przerabianie mogłoby okazać się niezłą zabawą :)
Filip-Golarz

Dołączenie: Poniedziałek, 22 Listopad 2010, 14:10

Postprzez matikk » Środa, 09 Luty 2011, 17:23

Rower z silnikiem kup najlepiej xD
matikk

Dołączenie: Środa, 09 Luty 2011, 17:20

Postprzez erorr » Niedziela, 20 Marzec 2011, 15:21

Szczerze mowiac bardziej Ci sie oplaca kupic nowy rower. Poniewaz przerabianie nie zawsze jest sluszne. i czasem wprowadza nas w bledne myslenie i bardzo wysokie koszty. Odradzam przerabianie. Zakup nowy.
Pozdrawiam!
erorr

Dołączenie: Niedziela, 20 Marzec 2011, 15:16

rowerem nad morze

Postprzez mitsu85 » Czwartek, 21 Kwiecień 2011, 16:09

Witam... Mysle ze przerabianie roweru to nie jest głupi pomysł jesli masz kogos kto sie zna na tym to napewno przerobi rower pod Ciebie tak zeby był wygodny i niczego mu nie brakowało Pozdrawiam :))
mitsu85

Dołączenie: Czwartek, 21 Kwiecień 2011, 15:45

Postprzez magdalena.rutkowska1 » Czwartek, 21 Kwiecień 2011, 22:30

Witam, również wybieram się nad morze rowerem. Powiedzcie mi jakie części od roweru najczęściej się psują bo ja się kompletnie na tym nie znam a chce mieć przynajmniej części które będą mi potrzebne. Czy mogli byście mi w tym pomóc ? Będę naprawdę bardzo bardzo bardzo wdzięczna.

Z góry dziękuję za pomoc kochani ;)
magdalena.rutkowska1

Dołączenie: Czwartek, 21 Kwiecień 2011, 22:24

Postprzez marcinek93 » Sobota, 23 Kwiecień 2011, 19:52

Co do przerabiania to zależy jakie części Ci się uda złapać, ale zwykle jest to droższe niż nowy rower bo kupujesz części po cenie sklepowej, jeśli lubisz bawić się przy rowerze i nie zwracasz dużej uwagi na budżet to tak, bo nie ma to jak satysfakcja po własnej pracy. Jeśli chodzi Ci o wyjazd nad morze to według mnie na upartego można jechać wszystkim,ja swoim górskim też bym chętnie się przejechał :) ale polecam się rozejrzeć za rowerem przystosowanym do szosy, niekoniecznie nowy to będzie taniej.
marcinek93

Dołączenie: Sobota, 23 Kwiecień 2011, 19:45

Postprzez ulinek54 » Poniedziałek, 16 Maj 2011, 19:37

A może lepiej kupić motorower, na pewno będzie wygodniej i szybciej.
ulinek54

Dołączenie: Poniedziałek, 14 Luty 2011, 21:51

Postprzez azer » Wtorek, 21 Czerwiec 2011, 12:11

Motorower to chyba nie jest najlepszy pomysł. Zawsze jest większe ryzyko wypadku. Rower trekkingowy jest bardzo dobrzy do krótkich wyjazdów nad morze oraz pomaga w utrzymywaniu zdrowego życia :)
azer

Dołączenie: Wtorek, 21 Czerwiec 2011, 12:08

Następna

Powróć do Sport i sprzęt turystyczny