rowerem nad morze

Re: rowerem nad morze

Postprzez emi1112 » Czwartek, 23 Czerwiec 2011, 15:48

lepiej kupić rower który będzie dopasowany do takiej wyprawy . Choć ja lubię majsterkować więc poeksperymentowała bym z takim rowerkiem , może ktoś ma ochotę wybrać się ze mną na taka wyprawę .chętnych zapraszam do kontaktu ze mną . to mogło by być naprawdę ciekawe doświadczenie . ;)
emi1112

Dołączenie: Czwartek, 23 Czerwiec 2011, 15:30

Postprzez ciachowa14 » Czwartek, 07 Lipiec 2011, 18:26

Wyprawa rowerem to na pewno nie zapomniana przygoda szczególnie że nad morze :) :) :)
ciachowa14

Dołączenie: Czwartek, 07 Lipiec 2011, 18:21

Postprzez brequ24 » Środa, 19 Październik 2011, 15:59

Jeśli o mnie chodzi to odradzam przeróbkę roweru : D. Najlepiej jest kupić nowy, przystosowany do tego typu nawierzchni. Ponadto tak jak panowie wcześniej wspomnieli własnoręczna przeróbka - kupno pojedynczych podzespołów jest często droższa niż kupno całego zestawu. Odradzam rower górski z czysto praktycznych powodów - rower CROSSOWY przystosowany jest do szosy, tak wiec przejażdżka będzie bardziej komfortowa :P Sporo jeżdżę na rowerze, głównie po drogach i lekkich górkach, posiadam rower Unibike Viper od pól roku i jestem z niego bardzo zadowolony : ) Jeżdżę praktycznie codziennie po ok. 30 km i jak narazie sprawuje się wyśmienicie : )
Natomiast jeżeli chodzi o producenta to polecam właśnie Unibike : ), z tego co się orientuję rowery z owej firmy składane są odręcznie każdy model, natomiast u konkurencyjnej firmy , także bardzo popularnej, a mianowicie Authora niestety produkcja zachodzi masowo, taśmowo. Dodatkowo po rozmowie z dealerem sklepu serwisowego authora, facet stwierdził ze obecnie wycofuje juz ostatnie rowery owej firmy i zastępuje je właśnie Unibikami, gdyż są lepsze :)
Polecam rozejrzeć się na stronie Unibike : http://www.unibike.pl/rowery.html, można tam dostać także oferty z ubiegłych lat, jednak osprzętowo są oczywiście nieco gorsze od nowszych modeli : P
Reasumując jeżeli ktoś ma dylemat między Authorem a Unibike, to serdecznie polecam drugą opcje ; )

Pozdrawiam : D
brequ24

Dołączenie: Środa, 19 Październik 2011, 15:13

Postprzez shig0 » Poniedziałek, 26 Grudzień 2011, 09:16

Kup sobie motorower-czyli rower, na którym nie musisz pedałować.
shig0

Dołączenie: Poniedziałek, 26 Grudzień 2011, 09:11

Postprzez seba219 » Niedziela, 15 Styczeń 2012, 12:56

Oczywiście, że lepiej zakupić nowy rower i spokojnie udać się na udaną wyprawę. :)
seba219

Dołączenie: Niedziela, 15 Styczeń 2012, 03:01

Postprzez TomekPopek21 » Poniedziałek, 15 Październik 2012, 13:56

Witam,
W niedziele jadę nad morze i mam możliwość zabrania ze sobą roweru, ale z Wodzisławia Śląskiego do Dębek jest ok 700km i właśnie czy jest to bezpieczna trasa dla mojego roweru?(bagażnik dachowy). Czy jazda brzegiem plaży może poważnie zaszkodzić? Dlatego też nie wiem czy opłaca sie tłuc z rowerem taką trasa, tym bardziej jak może sie z nim cos stać, ale może miał już ktoś doczynienia z taką podróżą i jazdą brzegiem plaży?

http://powerprice.pl/art-biurowe-c10.html
TomekPopek21

Dołączenie: Poniedziałek, 15 Październik 2012, 13:50

Poprzednia

Powróć do Sport i sprzęt turystyczny