Najpiękniejsze regiony Polski
16 posty(ów) • Strona 1 z 2 • 1, 2
Najpiękniejsze regiony Polski
Każdy z nas ma regiony ukochane oraz takie, za którymi nie przepada ;).
Które z nich są wyjątkowe i za co je cenicie?
Które z nich są wyjątkowe i za co je cenicie?
- bluemedia
- Administrator
- Dołączenie: Środa, 28 Styczeń 2009, 15:12
Re: Najpiękniejsze regiony Polski
Jak to się mówi:
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej,
dlategoteż Darłówko, Kołobrzeg i te regiony zostaną dla mnie wyjątkowe.!
Również miło i cicho jest na Mazurach, to właśnie jedno z moich ulubionych miejsc!
Często tam jeżdżę z rodziną, czasami rozmyślam nad brzegiem sama.
Tak czy tak idealne miejsce na wczasy! Dla tych, co nie byli - polecam. ;D
Bardzo sobie cenię również Murzasichle.
Górskie klimaty, obok Zakopane, gdzie można zobaczyć morskie oko, skocznię.
Ludzie również są mili. ;D
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej,
dlategoteż Darłówko, Kołobrzeg i te regiony zostaną dla mnie wyjątkowe.!

Również miło i cicho jest na Mazurach, to właśnie jedno z moich ulubionych miejsc!
Często tam jeżdżę z rodziną, czasami rozmyślam nad brzegiem sama.
Tak czy tak idealne miejsce na wczasy! Dla tych, co nie byli - polecam. ;D
Bardzo sobie cenię również Murzasichle.
Górskie klimaty, obok Zakopane, gdzie można zobaczyć morskie oko, skocznię.
Ludzie również są mili. ;D
- Reasonne
- Dołączenie: Sobota, 19 Marzec 2011, 16:00
Pomorskie
to jest region, który najprzyjemniej mi się kojarzy. Ma piękne miejsca, wyjątkowe zabytki i wydarzenia kulturalne. No i jest morze
Miejsca, które sa dla mne faktycznie pewnymi perełkami to Kaszuby, Bory Tucholskie, Wyspa Sobieszewska, ruchome wydmy, Morze Kaszubskie... i pewnie jeszcze wiele mogę wymienić. Ciekawostką jest to, że w 3mieście jest wyciąg narciarski i można zimą jeździć na nartach z widokiem na morze 

- nabierzkolorow
- Dołączenie: Niedziela, 20 Marzec 2011, 13:02
Witam... Proponuje Mazury lub Góry
Pozdrawiam serdecznie 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
- mitsu85
- Dołączenie: Czwartek, 21 Kwiecień 2011, 15:45
hmm wszystkie okolice gdzie można podziwiać zabytkowe budowle, zamki, kościoły
mają klimat
moje ulubione to Zamek Krzyżacki w Malborku 
a poza tym polecam okolice Jastrzębiej Góry i Władysławowa nad morzem
bardzo ładna okolica 

a poza tym polecam okolice Jastrzębiej Góry i Władysławowa nad morzem

- nemesis666
- Dołączenie: Sobota, 30 Kwiecień 2011, 16:11
Oczywiście że tak przyznam racje 

- misia_245
- Dołączenie: Czwartek, 11 Sierpień 2011, 16:25
Zdecydowanie uważam, że najpiękniejszym regionem Polski są góry. Zakopane i Bieszczady. Właśnie planuje wyjazd w Bieszczady i już nie mogę się doczekać na te piękne widoki i CZYSTE powietrze 

- sowa
- Dołączenie: Wtorek, 16 Sierpień 2011, 14:55
Polska jest zroznicowanym krajem i jest gdzie wybierac, dla milosnikow morza, doskonalym pomyslem jest wybrzeze, a dla milosnikow turystyki gorskiej - nasze piekne gorskie poludnie.
Ja zdecydowanie wole ta druga wersje, w szczegolnosci nieskazitelne i monumentalne Tatry oraz lagodniejsze i mniej uczeszczane Bieszczady. Piekno tu tkwi samo w sobie. To sa miejsca, do ktorych zawsze wracam z ogromna przyjemnoscia - gora sa jak moj drugi dom.
Inne miejsca rowzniez warte zobaczenia, to nasze Mazury. Dla milosnikow wody, niekoniecznie slonej. Jest to jedno z piekniejszych miejsc w Polsce, zreszta nie bez przyczyny, trzeba tam pojechac i zobaczyc.
Innym wspanialym i zreszta znanym w calej Europie jest Puszcza Bialowieska. To miejsce tetni zyciem. Pierwotny las przepelniony jest ogromnymi drzewami, niesamowita szata roslinna a takze wspaniala fauna. Mozna tam zobaczyc wyjatkowe gatunki roslin i zwierzat i przede wszystkim poczuc klimat i pooddychac razem z puszcza.
Regionem moze mniej turystycznym od wyzej wymienionych, ale wyjatkowym na swoj sposob jest lubelszczyzna. Miejsce spedzania wakacji mojego dziecinstwa. Prawdziwe wsie, rolnictwo, wawozy lessowe to jest cos czego nie zbaczymy w centralnej Polsce.
A jezeli ktos nie przepada za polesiem, lasami, gorami czy morzem to moge smialo polecic piekne miasta Polski. Wyjatkowe "miasto spotkan" czyli Wroclaw, tetniacy zyciem, polaczony mnostwem mostow i upiekszony duza iloscia wspanialych parkow. No i nie mozna zapominac o wroclawskich zabytkach tj. Ratusz, Panorama Raclawicka czy Ostrow Tusmki, ktore wywieraja nie lada wrazenie.
Dla kazdego czlowieka o odmiennym guscie, znajdzie sie w Polsce jakis zakatek, ktory bedzie jego ulubionym. No coz nie ma sie co dziwic, roznorodnej Polsce, pieknej w kazdym calu.
Ja zdecydowanie wole ta druga wersje, w szczegolnosci nieskazitelne i monumentalne Tatry oraz lagodniejsze i mniej uczeszczane Bieszczady. Piekno tu tkwi samo w sobie. To sa miejsca, do ktorych zawsze wracam z ogromna przyjemnoscia - gora sa jak moj drugi dom.
Inne miejsca rowzniez warte zobaczenia, to nasze Mazury. Dla milosnikow wody, niekoniecznie slonej. Jest to jedno z piekniejszych miejsc w Polsce, zreszta nie bez przyczyny, trzeba tam pojechac i zobaczyc.
Innym wspanialym i zreszta znanym w calej Europie jest Puszcza Bialowieska. To miejsce tetni zyciem. Pierwotny las przepelniony jest ogromnymi drzewami, niesamowita szata roslinna a takze wspaniala fauna. Mozna tam zobaczyc wyjatkowe gatunki roslin i zwierzat i przede wszystkim poczuc klimat i pooddychac razem z puszcza.
Regionem moze mniej turystycznym od wyzej wymienionych, ale wyjatkowym na swoj sposob jest lubelszczyzna. Miejsce spedzania wakacji mojego dziecinstwa. Prawdziwe wsie, rolnictwo, wawozy lessowe to jest cos czego nie zbaczymy w centralnej Polsce.
A jezeli ktos nie przepada za polesiem, lasami, gorami czy morzem to moge smialo polecic piekne miasta Polski. Wyjatkowe "miasto spotkan" czyli Wroclaw, tetniacy zyciem, polaczony mnostwem mostow i upiekszony duza iloscia wspanialych parkow. No i nie mozna zapominac o wroclawskich zabytkach tj. Ratusz, Panorama Raclawicka czy Ostrow Tusmki, ktore wywieraja nie lada wrazenie.
Dla kazdego czlowieka o odmiennym guscie, znajdzie sie w Polsce jakis zakatek, ktory bedzie jego ulubionym. No coz nie ma sie co dziwic, roznorodnej Polsce, pieknej w kazdym calu.
- paikea
- Dołączenie: Piątek, 19 Sierpień 2011, 08:20
Bez odbierania wyjątkowości innym miejscom Polski ja stawiam na Beskid Sądecki!
- gobus1
- Dołączenie: Czwartek, 18 Listopad 2010, 01:23
dla mnie najpiękniejsze regiony to zachodniopomorskie okolice szczecina drawski park krajobrazowy
miejsce spokojne dużo lasów jezior środków wypoczynkowych .Ładny krajobraz dużo miejsc które mozna zwiedzać wały pomorskie . W Cieszynie małej wiosce jest ładny stary pałac w którym można także wynająć pokoje . zapraszam miejsce godne polecenia dla ludzi którzy cenią sobie spokój .

- pczh2
- Dołączenie: Wtorek, 18 Październik 2011, 13:44
16 posty(ów) • Strona 1 z 2 • 1, 2