Gdzie najlepiej wybrać się na weekend

Gdzie najlepiej wybrać się na weekend

Postprzez arabela » Piątek, 13 Maj 2011, 08:58

Teraz kiedy jest ładna pogoda aż żal siedzieć w domu. Niestety skończyły mi się pomysły na fajne miejsca do odwiedzenia. Czy ktoś zna jakieć atrakcyjne miejsca. Mogą byż nawt odludzia byle było fajnie i czyste powietrze.
arabela

Dołączenie: Środa, 16 Luty 2011, 12:45

Re: Gdzie najlepiej wybrać się na weekend

Postprzez Pauulka » Sobota, 21 Maj 2011, 10:02

Najlepiej na Mazury:)
Pauulka

Dołączenie: Sobota, 21 Maj 2011, 10:01

Sandomierz miejsce na weekend

Postprzez tambylec23 » Piątek, 03 Czerwiec 2011, 13:20

A ja osobiście polecam Sandomierz jako dobry pomysł na spędzenie weekendu we dwoje. Z racji tego, że mieszkam w centrum Polski dojazd do tego miasta nie jest aż tak długi i męczący. Spokojnie trasa do pokonania. A warto się wybrać do tego miasta, jakże urokliwego nad nasza ojczysta rzeką Wisłą, która co prawda trochę ostatnio spustoszyła to piękne i zabytkowe miasto ale mam nadzieje, że wszytko wróciło do normy.
Polecam przeczytać ciekawy artykuł o Sandomierzu.
http://lostravelos.com/Artykuly/Polska-na-weekend/W-miescie-ojca-Mateusza-czyli-Sandomierz-na-weekend.html
Ja na pewno się wybieram, jeszcze nie wiem dokładnie w który weekend, ale odwiedzę to miasto. Polecam wszystkim, którzy nie maja pomysłów na miejsce spędzenia weekendu.
tambylec23

Dołączenie: Piątek, 03 Czerwiec 2011, 13:08

Postprzez damian2473 » Piątek, 10 Czerwiec 2011, 15:30

kto by mi powiedział gdzie najlepiej jechać na wakacje chciałbym pojechać na jakieś dwa tygodnie nad morze lub w góry ale nie wiem gdzie prosze pomóżcie mi wybrać odpowiednie miejsce
damian2473

Dołączenie: Piątek, 10 Czerwiec 2011, 15:18

Postprzez starbug » Niedziela, 26 Czerwiec 2011, 12:15

Polecam bardzo Kaszuby- na pewno odpowiada kategorii " z czystym powietrzem":-) , poza tym są tam miejsca rzadko odwiedzane przez turystów, więc można zaznać ciszy:-). Oprocz bardzo ładnych krajobrazów ( nie bez powodu nazywany jest ten region "Szwajcarią Kaszubską"), można trafić na ciekawostki typu kamienne kręgi, kurhany- jeden z nich np jest w Węsiorach, jeden w Odrach, ale podobno jest ich dużo więcej. Czyste jeziora, możliwosć zorganizowania spływów kajakowych..myślę, że warto nawet na dłużej niż na weekend.
starbug

Dołączenie: Niedziela, 26 Czerwiec 2011, 12:06

Postprzez art_turek » Poniedziałek, 29 Sierpień 2011, 20:17

Ponieważ jest to mój pierwszy wpis witam Wszystkich serdecznie. Postanowiłem także namówić Was na wycieczkę do Sandomierza. W poprzednim tygodniu wraz z Rodzinką udałem się na jednodniową wizytę do tego grodu. Przepiękny rynek, trasa podziemna, Ratusz, Zamek, Wieża Katedry i Kościoły a na koniec Zbrojownia w której eksponaty można przymierzać i robić sobie w nich zdjęcia. Zgadnijcie gdzie się dzieciom najbardziej podobało ?! :lol:
art_turek

Dołączenie: Sobota, 27 Sierpień 2011, 20:40

Postprzez massakra88 » Poniedziałek, 05 Wrzesień 2011, 11:05

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) Chciałabym również zaproponować super miejsce do spędzania czasu i to nie tylko dla dwojga, ale chociażby na wyjazd rodzinny. Mianowicie chodzi o Wrocław... Można tu zwiedzić ZOO, które w tej chwili jest modernizowane i z każdym dniem wygląda coraz piękniej. Jest to super alternatywa na spacer dla pary i extra miejsce dla małych członków rodziny. Romantycznym a zarazem ciekawym miejscem jest Ogród Japoński. Można tu odpocząć i odetchnąć w przepięknym otoczeniu. Oczywiście olbrzymią atrakcją Wrocławia jest także Stare Miasto otoczone zabytkowymi kamieniczkami. Dla wszystkich: dużych i małych super zajęciem jest także szukanie po mieście "małych gości"- Skrzatków, które są oryginalną atrakcją tego właśnie miasta. Natomiast dla tych, którzy lubią zabawę i sport polecam Aqua Park, który gwarantuje niezapomniane wrażenia. Tak więc serdecznie polecam :):)
massakra88

Dołączenie: Czwartek, 01 Wrzesień 2011, 11:25

Postprzez massakra88 » Czwartek, 08 Wrzesień 2011, 14:19

Jako mieszkanka okolic Kalisza bardzo polecam to miasto:) jest tu wiele atrakcji a przy tym jest to najstarsze miasto w Polsce:) można spacerować po pięknych parkach a zmęczeni mogą przysiąść w okolicznych barach i ogródkach:P serdecznie polecam :P:P:P
massakra88

Dołączenie: Czwartek, 01 Wrzesień 2011, 11:25

Postprzez SolAngelika » Poniedziałek, 26 Grudzień 2011, 20:01

Dla mnie najwspanialsze ze wszystkich wypraw byly te do rezerwatow puszcy bialowieskiej. Wrecz ubóstwiam lasy, te czyste oczwiscie. Do tego przepiekne widoki i zdjecia bardzo ciekawe wychodza
SolAngelika

Dołączenie: Poniedziałek, 26 Grudzień 2011, 19:43

Postprzez ngrzegorzpl » Poniedziałek, 22 Październik 2012, 12:37

Za to ja mogę polecić fajne, spokojne, zaciszne i idealne na wypad we dwoje miejsce: Łubinowe Wzgórze (http://lubinowe.pl). Spędziliśmy tam super weekend, oboje byliśmy zachwyceni tym miejsce. Pokoje bardzo klimatyczne, obsługa miła,jedzenie bardzo pyszne. Polecam wszystkim :)
ngrzegorzpl

Dołączenie: Wtorek, 25 Wrzesień 2012, 11:25

Następna

Powróć do Witaj w Podróży – magazyn miłośników podróży