Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj

» Wyszukiwanie zaawansowane



Szukaj


Szukaj

Szukaj

Nie masz pomysłu na wczasy?




„Bigos” z pieczarek - przepis nr 1


Składniki:

- ½ kg pieczarek,
- ½ kg cebuli,
- ½ kg kiełbasy,
- ½ kg ogórków kwaszonych,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 3 łyżki masła roślinnego,
- pieprz, sól.


Wykonanie:


Oczyszczone pieczarki, kiełbasę i ogórki pokroić w kostkę, a cebulę w plastry. Składniki „bigosu” osobno podsmażyć na tłuszczu. Na koniec wszystko przełożyć do jednego garnka i dusić jeszcze 5 minut (w razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami wody). Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić. Jeszcze raz zagotować. Podawać z ryżem lub ziemniakami.


Autor: Raisa Charkiewicz